Bouw dagcentrum voor kinderen met een beperking

Het dagbehandelcentrum in Phulbari, Bangladesh is nog jong, maar nu al uit z’n jas gegroeid. Het centrum van Association for the Disabled Development (ADD) en Stichting Physci draait goed. Om het snel toenemende aantal kinderen dat met ouders de weg naar het centrum vindt goede zorg en behandeling te kunnen bieden is een nieuwe locatie nodig die voor iedereen goed bereikbaar is. Wilde Ganzen wil bijdragen aan de aanschaf van grond.

Het centrum startte in 2016 met de behandeling van 100 kinderen, maar inmiddels zijn er al 165 aangemeld en in behandeling. Het dagbehandelcentrum draait goed. Kinderen kunnen er terecht voor therapie, advies, vaardigheden en voorbereiding op onderwijs. Ouders zijn betrokken en krijgen adviezen en oefeningen voor thuis. Het is het eerste initiatief in de hele regio, waar kinderen met een handicap veelal een geïsoleerd leven leiden, zonder gerichte aandacht, zorg en scholing.

Vraag neemt toe

Elke dag komen er nieuwe kinderen met hun ouders om hulp vragen, omdat er tot voorheen vrijwel niets van zorg bestond. Het dagcentrum vervult zo een belangrijke functie in de gemeenschap en er zijn nog honderden gehandicapte kinderen in de omgeving. Het centrum wil daarom graag een eigen gebouw op eigen grond bouwen en projecten ontwikkelen om in de toekomst zelfvoorzienend te worden.

Project in het kort

Centrale ligging en goede bereikbaarheid

In de omgeving van Phulbari is aankoop van grond aan de orde van de dag waardoor prijzen snel stijgen. Het is zinvol om nu grond te kopen. Het huidige centrum is gevestigd in een te klein huurpand is en ligt niet aan een goed bereikbare weg met busverbinding. Ouders met kinderen moeten nu reizen per riksja. Voor veel ouders is dat te duur.

Een meer centraal gelegen locatie, aan een route van bussen zou voor veel ouders enorm helpen in bereikbaarheid en haalbaarheid. Reizen met de bus kost vaak maar 4 of 5 cent, terwijl een riksja al snel 60 cent kost. Als je weinig inkomen hebt, scheelt dat veel! Wilde Ganzen wil bijdragen aan de aanschaf van de grond op een goed bereikbare locatie. Financiering voor de bouw en inrichting is al geregeld.

Een goed bereikbaar, centraal gelegen en ruim genoeg dagbehandelcentrum voor gehandicapte kinderen in Bangladesh. Daar wil je met Wilde Ganzen toch ook aan bijdragen?

Ria Schmitz

Particulier Initiatief

Stichting Physci

Home