In het regenseizoen kunnen de onderwijzers van een populaire school in Cambodja vaak niet naar hun werk. De wegen zijn dan overstroomd, waardoor honderden kinderen geen les krijgen. De leerkrachten willen graag op de school kunnen overnachten. Help je mee dit mogelijk te maken?

In het westen van Cambodja, vlakbij de grens met Thailand, staat een school die in 2014 gebouwd is met steun van Wilde Ganzen. Ruim 600 kinderen uit de wijde omgeving van het dorp Pong Toek komen hier naartoe om onderwijs te krijgen. De school functioneert uitstekend.

Een uur lopen of fietsen over modderige paden

Ook de leraren komen elke dag van ver. Ze moeten dagelijks meer dan een uur lopen of fietsen om hun werk te bereiken. En dat bij temperaturen die vaak boven de veertig graden liggen. In het regenseizoen zijn er veel overstromingen, waardoor wegen onbegaanbaar worden. Leraren doen elke dag hun best om ook dan op tijd op school te komen, maar soms is het gewoon onmogelijk.

Wilde Ganzen wil daar samen met jou wat aan doen. Het idee is om een lerarenhuis te bouwen, met daarbij een opslagruimte. Docenten kunnen er af en toe overnachten als het slecht weer is of als ze langer door willen werken. Zo zijn de kinderen straks ook in het regenseizoen verzekerd van les en kunnen ze na schooltijd bijles krijgen of sporten samen met de leerkrachten. In de opslagruimte kunnen de boeken, pennen en potloden veilig opgeslagen worden.

Project in het kort

Onderwijs is hier niet vanzelfsprekend

In het landelijke district waar deze school ligt, wonen arme mensen. Onderwijs is voor de kinderen niet vanzelfsprekend en leerkrachten willen vaak niet in deze regio werken vanwege de matige salarissen en de slechte arbeidsvoorwaarden.

Ons doel

Laten we er samen met stichting Tree for Hope en de Cambodjaanse stichting PFDA voor zorgen dat de meesters en juffen van deze basisschool in Pong Toek zo goed mogelijk ondersteund worden. Voor 7.754 euro kunnen we een lerarenhuis bouwen en een opslagruimte. Daarmee zorgen we ook dat ruim 600 kinderen dagelijks goed onderwijs krijgen. Help je mee?