Help mee kinderen in Oeganda beter onderwijs te geven. Met dit project draag je bij aan de bouw van nieuwe klaslokalen én het trainen van leraren om kinderen met trauma’s beter te ondersteunen.

Weet jij hoeveel kinderen er wereldwijd naar school gaan? Het antwoord zal je misschien verrassen: ruim 90% van alle kinderen in de wereld gaat tegenwoordig naar school! Ook in Oeganda kunnen de meeste kinderen naar school. Wel laat de kwaliteit van het onderwijs vaak te wensen over.

In het dorp Kigamba zijn de klaslokalen oud en verwaarloosd. Sommige lokalen hebben niet eens vloeren en ramen. Ook lekt het dak en zijn de toiletten kapot. Daar willen we samen met jou wat aan doen!

Fatsoenlijk les voor 475 kinderen

In samenwerking met de ouders, het schoolbestuur, de lokale organisatie Ndibwami Integrated Rescue Project en de Nederlandse organisatie EducAIDed willen we vijf klaslokalen bouwen én inrichten met meubilair voor de Kigamba Basisschool. Ook willen we nieuwe toiletten bouwen, zodat straks jaarlijks 475 kinderen fatsoenlijk les kunnen krijgen.

Dat is nog niet alles. Want de kinderen in Oeganda groeien vaak op in een milieu van armoede en ziektes. De kinderen hebben daardoor te maken met misbruik en geweld. Leraren zijn onvoldoende opgeleid om zelfverzekerd voor de klas te staan, laat staan dat ze getraind zijn in het omgaan met kwetsbare kinderen die mishandeld en getraumatiseerd zijn.

Project in het kort

Psychosociale trainingen

Dit project wil daarom niet alleen klaslokalen bouwen, maar ook de leraren trainen in psychosociale vaardigheden. 50 docenten gaan we een opleiding geven, waarna het de bedoeling is dat deze 50 mensen weer andere leraren gaan trainen. De gemeente van Kigamba steunt dit project en ook het schoolbestuur en de lokale gemeenschap zet zich met hart en ziel in voor beter onderwijs.

We hebben 31.000 euro voor dit project nodig. Daarmee kunnen we 475 kinderen goed onderwijs geven en 50 leraren trainen. Help je mee dit bedrag bij elkaar te krijgen?