Op twee plattelandsscholen in noordwest en centraal Sri Lanka is er een groot gebrek aan water. Een schooldag zonder water is moeilijk; kinderen kunnen hun handen niet wassen en naar de wc. Het antwoord op dit probleem: watervoorzieningen aanleggen.

Het gaat om de Ibbagamuwa school en de Pannala school. De ouders van de leerlingen van deze school hebben het niet breed. Zij moeten zien rond te komen van eigen landbouw.

Project in het kort

Slechte hygiëne

Stichting Kansarmen Sri Lanka wil samen met hun gelijknamige lokale partner zorgen dat deze kinderen door scholing een kansrijkere toekomst hebben. Maar dan moeten de voorzieningen wel goed zijn, nu zijn de kinderen vaak ziek door de slechte hygiëne. Zonde, want ze missen daardoor veel lessen en lopen achter. Er is dringend behoefte aan schoon water en sanitair.

Foto's project Sri Lanka P2015236 (8)Drinkwater en wc’s

Met hulp van lokale aannemers willen de stichtingen waterleidingen aanleggen vanuit een nabije gelegen bron. Daar moeten dan pompen, watertanks, kranen en sanitaire voorzieningen aan gekoppeld worden. Dat zou een geheel andere schoolomgeving betekenen voor de leerlingen én de docenten. Goede leeromstandigheden zijn heel belangrijk voor de toekomst van de kinderen, want zonder voldoende scholing hebben ze weinig kansen. Jan van der Steen van Stichting Kansarmen Sri Lanka: “Water is leven, motivatie en hoop, water is eigenlijk alles!”

Help jij mee om dit samen met Wilde Ganzen mogelijk te maken? Doneer voor dit mooie, kleinschalige project en geef deze kinderen een gezond toekomstperspectief.