Dringend water nodig in zeven dorpen

De bewoners van Uttarakhand, Noord-India, hebben dagelijks probleem met het vinden van drinkwater. Er is voornamelijk tijdens de moessontijd water, en bovendien is de kwaliteit onbetrouwbaar. Goede watervoorzieningen kunnen hier verbetering in brengen.

WaterStichting Himalaya Resources en Consortium For Himalaya Conservation (HIMCON) willen er wat aan doen. In zeven dorpen in dit district, waar veel watertekort is (Pauri Garwha Dharkot, Malla Banash, Kasan, Talla Banash, Bhumiyakisar, Taal Sahjada and Khirana) willen zij een project starten.

Lokaal draagvlak
Voordat HIMCON met een plan kwam, heeft zij intensief gesproken met de dorpscomités. Daar kwam uit dat de beste oplossing is om tanks voor de opvang van regenwater neer te zetten, putten te graven, oude wateropslagtanks te repareren en schaduwrijke bomen te planten.

Project in het kort

  • India
  • Hiermee help je 2.362 mensen
  • Schoon water en sanitair
  • Totaal kosten van dit project € 10.842,70
  • Uitzending van dit project 26/06/2016 12:19 NPO 2
  • Project nr. 2015.270

Betere gezondheid én meer inkomsten
Als je dagelijks op zoek moet naar water, waar je ook nog eens ziek van wordt, is het leven niet makkelijk. Daarom zou het geweldig zijn als die oplossing er kan komen. Ook kunnen de boeren dan namelijk meer oogsten, waardoor zij zelf meer te eten krijgen én meer hebben voor de verkoop. Essentieel voor hen om te overleven in dit gebied.

Iedereen ter wereld heeft toch recht op schoon en veilig water? Doneer voor dit project en geef de bewoners een gezonde toekomst.

Dit project is in uitvoering

Home