De bewoners van Uttarakhand, Noord-India, hebben dagelijks probleem met het vinden van drinkwater. Er is voornamelijk tijdens de moessontijd water, en bovendien is de kwaliteit onbetrouwbaar. Goede watervoorzieningen kunnen hier verbetering in brengen.

Stichting Himalaya Resources en Consortium For Himalaya Conservation (HIMCON) willen er wat aan doen. In zeven dorpen in dit district, waar veel watertekort is (Pauri Garwha Dharkot, Malla Banash, Kasan, Talla Banash, Bhumiyakisar, Taal Sahjada and Khirana) willen zij een project starten.

Project in het kort

Lokaal draagvlak
Voordat HIMCON met een plan kwam, heeft zij intensief gesproken met de dorpscomités. Daar kwam uit dat de beste oplossing is om tanks voor de opvang van regenwater neer te zetten, putten te graven, oude wateropslagtanks te repareren en schaduwrijke bomen te planten.

Betere gezondheid én meer inkomsten
Als je dagelijks op zoek moet naar water, waar je ook nog eens ziek van wordt, is het leven niet makkelijk. Daarom zou het geweldig zijn als die oplossing er kan komen. Ook kunnen de boeren dan namelijk meer oogsten, waardoor zij zelf meer te eten krijgen én meer hebben voor de verkoop. Essentieel voor hen om te overleven in dit gebied.

Iedereen ter wereld heeft toch recht op schoon en veilig water? Doneer voor dit project en geef de bewoners een gezonde toekomst.