Eén miljoen fruitbomen voor India

Mede door klimaatveranderingen verdwijnt er in India jaarlijks een grote hoeveelheid vruchtbaar land. De economische verliezen zijn enorm, met grote armoede als gevolg. De Nederlandse stichting Jalihal en hun Indiase partner YPS willen hier iets aan doen. Zij willen één miljoen bomen gaan planten.

In de regio Jalihal liggen 22 dorpen. De regio ligt in de regenschaduw. Dat betekent dat het een zeer droog gebied is, uit de wind gehouden door een gebergte. Het regent er maar sporadisch. Iedere vier jaar zijn er ernstige droogtes, waardoor de oogsten van de boeren veel te weinig opleveren.

Water via druppelirrigatie

Stichting YPS gaat in samenwerking met 110 boeren één miljoen fruitbomen planten. De boeren krijgen voorlichting over de bedoeling van het project en over de innovatieve landbouwmethode die daarbij wordt toegepast. Het gaat om een methode waarbij superabsorberende polymeerkorrels ervoor zorgen dat met een minimum aan water elk boompje kan gaan groeien en dat ook nog eens in een kortere tijd dan gebruikelijk, onder dezelfde klimatologische omstandigheden. De bomen krijgen water via druppelirrigatie. Elke boer krijgt hiervoor een tank met 1000 liter water.

Project in het kort

  • Sangli, India
  • Hiermee helpt u 110 mensen
  • Voedselzekerheid
  • Totaal kosten van dit project : € 91.445,99
  • Uitzending van dit project : 04/03/2018 11:55 NPO 2
  • Project nr : 2017.0435

Zo groeien er straks één miljoen fruitbomen. De oogst van het fruit kan worden gebruikt voor eigen consumptie, als voedsel voor de dieren, als mede voor de verkoop. Een bijkomend effect van de bomen is dat het de erosie van het land tegengaat. Er zal minder last zijn van stof, er is meer schaduw in de hitte en hopelijk trekt het ook meer insecten aan.

Een project voor de natuur

Met die project helpen we 110 boeren en hun families. Maar de impact is nog veel groter. Eén miljoen nieuwe fruitbomen is een grote vooruitgang voor de natuur in dit gebied in India. En bij succes van dit project zijn er al plannen om het uit te breiden, zodat nog veel meer boeren mee kunnen doen.

Met uw bijdrage maken we de aanleg van deze één miljoen bomen mogelijk. Doe je mee?

Huub & Dora Bosse

Particulier Initiatief

Stichting Jalihal

Huub & Dora Bosse

Particulier Initiatief

Stichting Jalihal