In arme landen zie je dat kinderen met een handicap vaak worden gediscrimineerd. Zo ook in de Cangrejal vallei in Noord-Honduras. “Met onze stichting willen we daar iets aan doen”, zegt Allard Froon van de Minke Stichting. “Want wij geloven dat onderwijs dé sleutel is naar ontwikkeling. We doen dat samen met de lokale Un Mundo Foundation.”

Project in het kort

Schaamte

Tijdens een reis door Zuid-Amerika kwam Allard in contact met de gemeenschap in de Cangrejal vallei. Samen met Un Mundo hebben hij en zijn team al allerlei projecten gedaan om de levensomstandigheden van de bewoners te verbeteren, zoals de bouw van scholen. Maar kinderen met een beperking zie je daar niet. Zij worden uit schaamte thuis gehouden en raken in een sociaal isolement. De oplossing hiervoor is hen te integreren met andere kinderen. Maar wél met extra begeleiding.”

Trainen en begeleiden

Daarvoor moeten leraren en therapeuten worden getraind en de bassischolen ingericht worden met speciale faciliteiten. “Therapeuten uit de VS zijn bereid om er vrijwillig te komen werken. De lokale krachten kunnen het daarna overnemen. Essentieel onderdeel van dit project is ook de ouders te helpen zich niet te schamen voor hun kinderen. “Gelijke kansen voor alle kinderen moet de standaard worden”, aldus Allard. “Dat heeft een positief effect op de hele gemeenschap en daarmee op de toekomst van deze kwetsbare kinderen. Daar doen we het voor.”

Gaat het geluk van deze kinderen jou ook aan het hart? Doneer vandaag nog!