Gezond drinkwater voor 420 patiënten

In de stad Dujé in Bosnië en Herzegovina staat een zorgcentrum waar 420 volwassen bewoners hulp, zorg en onderdak krijgen. Steeds vaker hebben ze er te maken met ‘haperingen’ in de levering van kraanwater. Vorig jaar zomer kwam er na 12.00 ’s middags helemaal geen water meer uit de kraan. Het centrum wil daarom graag een eigen waterbron aanboren.

Voor mensen met psychische problemen, antisociaal gedrag of een handicap is het Emmaus Centrum opgericht. Ze krijgen er de zorg de die ze nodig hebben. 81 maatschappelijk werkers en verpleegkundigen werken hier om 24 uur per dag deze goede zorg te bieden. In het centrum is alles gericht op revalidatie en resocialisatie, zodat zoveel mogelijk bewoners uiteindelijk weer zelfstandig in de samenleving kunnen functioneren.

Door droogte vaak geen water

Steeds vaker wordt het zorgcentrum geconfronteerd met een watertekort. Door langdurige droogte en andere problemen met de watervoorziening, besloot de overheid vorig jaar zomer zelfs na 12.00 uur in de middag geen water meer te leveren. Dat kan natuurlijk niet. Het water is niet alleen nodig voor de bewoners en de medewerkers, maar ook voor de wasserij en de eigen melkfabriek.

Project in het kort

De oplossing is een eigen waterbron

Emmaus Centrum wil heel graag minder afhankelijk worden van de landelijke watervoorziening en is een onderzoek gestart om te kijken of er een eigen waterbron kan worden aangelegd. En dat blijkt te kunnen! Op een diepte van 80 tot 90 meter is water aanwezig. Door het aanleggen van een waterput en deze aan te sluiten op de bestaande leidingen, is er weer genoeg vers drinkwater.

Met jouw bijdrage kunnen we dit mogelijk maken, waardoor de dagelijkse zorg voor bewoners en alle verpleegkundigen een stuk makkelijker en beter wordt. Stort vandaag nog je bijdrage, dan kan de aanleg snel beginnen!

Rob Kerver

Particulier Initiatief

Stichting ProPlan

Home