In Kumasi, de tweede stad van Ghana, is twintig jaar geleden met steun uit Nederland een basisschool gebouwd. Deze school is zo populair dat uitbreiding een uitkomst moet bieden. Want nog veel meer kinderen willen graag goed onderwijs.

De stichting OldTafo Scholenproject helpt sinds 1996 kinderen in Kumasi om naar school te gaan. De initiatiefnemers komen uit de omgeving van Rockanje in Zeeland en hebben in Ghana de Rockanje Experimental Basic School opgezet. Deze school draait al jaren erg goed en staat hoog aangeschreven. Met als gevolg dat veel kinderen naar deze school willen en de klassen vol raken.

Drie nieuwe klaslokalen

Uitbreiden op de huidige locatie kan niet. Het bestuur van de ‘Rockanjeschool’ wil daarom een tweede school gaan bouwen op een andere locatie in de stad. De plek is al gevonden, in de wijk Mampongteng. Er is 12.000 euro nodig voor de bouw van drie klaslokalen en een keuken.

Project in het kort

Ruimte voor tachtig kinderen

Er kunnen straks tachtig kinderen naar de nieuwe basisschool. Het wordt een privéschool, waarbij de ouders naar draagkracht het schoolgeld betalen. Hierdoor kan de school op eigen benen staan en kunnen er ook kinderen worden toegelaten waarvan de ouders geen schoolgeld kunnen betalen.

Help je mee dit nieuwe bouwproject mogelijk te maken? Met jouw steun krijgen straks 80 kinderen per jaar goed onderwijs. Een mooie start in hun leven!