Kinderen die te vroeg geboren worden hebben extra zorg nodig. Zorg die in Tanzania vaak afwezig is, waardoor veel baby’s onnodig sterven. In Kabanga wil het regionale ziekenhuis een speciale afdeling bouwen voor te vroeg geborenen. Zodat deze kinderen de medische hulp krijgen die ze nodig hebben.

Kabanga ligt in het westen van Tanzania. In deze regio is de kwaliteit van de gezondheidszorg lang niet zo goed als bij ons. Er zijn weinig ziekenhuizen, er is een gebrek aan materiaal en onvoldoende gekwalificeerd personeel. Het Kabanga ziekenhuis is een uitzondering.

Droom van het ziekenhuis

In 1951 opgericht als missieziekenhuis, is het tegenwoordig een goed geleide medische organisatie dat van de overheid de status van ‘referral hospital’ (doorverwijsstatus) heeft gekregen. De droom van de hoofdverpleegkundige en de gynaecoloog van het Kabanga Hospital is het geven van goede zorg aan vrouwen: voor, tijdens en na de bevalling. Zo is er in 2012 al een prachtige nieuwe afdeling verloskunde gebouwd.

Project in het kort

Dit jaar wil het ziekenhuis heel graag een afdeling opzetten voor te vroeg geboren baby’s. Voor deze kinderen zijn nu nauwelijks mogelijkheden. Samen met de Kabanga Hospital Foundation vragen we jouw hulp voor de bouw van deze afdeling. We hebben 15.000 euro nodig, waarvan het ziekenhuis zelf 1.000 euro kan betalen. Artsen en verpleegkundigen worden op dit moment bijgeschoold om de zorg voor te vroeg geboren baby’s naar een hoger niveau te tillen. En de apparatuur, zoals couveuses, is al aangeschaft.

Hoop op een betere toekomst

Jouw bijdrage geeft kinderen en hun ouders hoop op een betere toekomst. Met z’n allen kunnen we er voor zorgen dat straks ieder jaar 60 te vroeg geboren baby’s goede verzorging krijgen. Help je mee?