In Thiruverkadu, een kleine voorstad bij de miljoenstad Chennai, leven veel mensen onder het bestaansminimum en er zijn nauwelijks voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. Voor zwangere vrouwen is het ziekenhuis te ver weg.

Stichting Helpende Handen India wil samen met lokale partner Udavum Karangal een kraamkliniek bouwen waar zwangere vrouwen, moeders en hun kinderen op goede zorg kunnen vertrouwen. Dat de gezondheid van kinderen uit arme bevolkingsgroepen voortdurend gevaar loopt is zo zonde. Vermijdbare, behandelbare kwalen als diarree, longontsteking, mazelen maar ook problemen tijdens de zwangerschap of bevalling kosten jaarlijks aan 2 miljoen kinderen onder de vijf jaar het leven. Daar kunnen we iets aan doen!

Project in het kort

Bouw ziekenhuis met kraamkliniek

Op een stuk grond wordt momenteel een ziekenhuis met 50 bedden gebouwd. Gepland zijn afdelingen voor spoedeisende hulp, intensive care, een operatiekamer, verloskunde, kindergeneeskunde, KNO en tandheelkunde. Wij vragen je bijdrage voor de kraamkliniek en een afdeling voor pasgeborenen en premature baby’s, inclusief de inrichting en medische apparatuur die grotendeels in India wordt gekocht. De kleinschalige kliniek met in het bijzonder aandacht voor moeder en kind voorziet in een grote behoefte.

Wil je bijdragen aan dit project gericht op het verbeteren van de levens en toekomst van zowel jongeren als volwassenen? Alvast hartelijk dank voor je donatie.