Kinderen in Tanahun, Nepal moeten 2,5 uur lopen om bij school te komen. Dat is natuurlijk veel te lang om elke dag te doen. Daarom is uitbreiding van een bestaand hostel nodig, zodat deze kinderen hier kunnen wonen en dagelijks onderwijs kunnen volgen.

Naar school gaan, spelen en écht kind zijn is voor veel kinderen in Nepal bijna niet mogelijk. 40 procent van de kinderen moet werken. Hard werken. Onderwijs, en zeker onderwijs van hoge kwaliteit, is alleen voor mensen die dit kunnen betalen. De Maya Universe Academy wil hier verandering in brengen en heeft een school voor arme kinderen opgericht.

Uniek

Ouders die hun kinderen naar deze school willen sturen, betalen met arbeid in plaats van met geld. Twee dagen per maand werken ze op de boerderij bij de school om daarmee geld te verdienen en ze bouwen zelf de klaslokalen. Door hun grote inzet en met hulp van de Nederlandse stichting Maya Universe Academy Netherlands staat er inmiddels een school, is er een kantoor, bibliotheek, computerlab en een sportveld.

Project in het kort

Voor het groeiende aantal leerlingen wil de Maya Universe Academy een nieuw hostel bouwen, speciaal voor meisjes. Hier krijgen de meisjes een eigen woonruimte, met een gedeelde tuin en keuken.

Help jij de ouders bij de bouw?

De ouders gaan dit hostel voor kun kinderen bouwen. Help jij ze mee met de aanschaf van het bouwmateriaal en de inrichting? Met jouw steun kunnen straks 14 meisjes uit arme gezinnen goed onderwijs krijgen en hun kans op een mooie toekomst flink verbeteren. Help vandaag nog mee!