Iedere school heeft lokalen nodig, maar op de scholen in het bergachtige Mae Hong Son zijn slaapplekken en water minstens zo belangrijk. “Vanwege de geïsoleerde ligging van de dorpen moeten kinderen uren lopen om op school te komen. En in het regenseizoen zijn de scholen überhaupt niet bereikbaar”, vertelt Pieter Marres, voorzitter van Stichting Samsara.

Project in het kort

Samen met ministeries

De stichting is al tientallen jaren actief in deze regio en heeft al vele lokale initiatieven gesteund om voorzieningen aan te leggen op scholen. Allemaal door nauw samen te werken met de lokale ministeries van onderwijs. “Ik zie onderwijs als dé manier om armoede te doorbreken. Alle leden van onze stichting zetten zich met heel veel plezier in om deze kinderen een mooie toekomst te bieden. Gebaseerd op het succes van de voorgaande projecten willen we nu graag slaapzalen, waterzuiveringssystemen en toiletten mogelijk maken op zeven scholen.”

Ieder kind verdient onderwijs in ThailandMooie toekomst dankzij onderwijs

De docenten en ouders hebben maar één wens: een mooie toekomst voor alle kinderen in hun regio. Want als deze kinderen naar school kunnen, is de kans op betaald werk later veel groter. “We hopen ook deze 2.100 kinderen die toekomstkansen te geven”, aldus Pieter. “Omdat we allemaal als vrijwilliger werken kunnen we van elke euro die we ophalen 95 cent besteden aan watersystemen, toiletten, slaapzalen en kantines op de scholen.”

Vind jij dit ook een mooi project? Draag dan bij aan een kansrijk leven voor deze bergdorpkinderen!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.