In de sloppenwijken van Manilla is het leven zwaar. Volwassen én kinderen zoeken dagelijks naar bruikbaar afval om te verkopen. Van de 5 euro die ze daar mee verdienen kunnen ze uiteraard niet rondkomen. Gelukkig is er een school voor hen gebouwd door de lokale stichting Papaya. Maar die is hoognodig aan renovatie toe.

De school, de Papaya Academy, is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit gezinnen die de kost verdienen op de vuilnisbelt. Stichting Kalinga biedt hulp aan Filipijnse straatkinderen en wil de school graag helpen renoveren, zodat de lessen kunnen blijven doorgaan.

Duurzaam plan

Wat ze graag willen doen is zonnepanelen installeren, het dak en de sportvelden opknappen en boeken en lesmateriaal kopen. Ook is de schoolbus eigenlijk te oud om de kinderen nog veilig te kunnen vervoeren.

Project in het kort

Natuurgeweld

De wijk waar de school staat wordt ook nog eens continu getroffen door natuurgeweld. De inwoners hier zijn meerdere keren hun huis kwijtgeraakt of familieleden verloren. Dat maakt werken aan hun toekomst extra belangrijk voor hen. Janneke Heinen van Stichting Kalinga: “Met eigen ogen heb ik gezien hoe kinderen met een enorm potentieel geen goed toekomstperspectief hebben door de situatie waarin ze geboren worden. Ik vind het ontzettend fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan goed onderwijs, zodat zij dat toekomstperspectief wél krijgen!”

Wil jij ook dat deze kinderen uit hun schrijnende situatie komen? Doe dan een gift en je draagt bij aan nieuwe mogelijkheden voor hun toekomst. Ze hopen op jouw steun.