Landbouwgrond nodig voor eigen gebruik én verkoop

Het dorp Dabbe, in West-Mauritanië, lijdt onder periodes van ernstige droogte. De bevolking heeft daardoor een enorm tekort aan voldoende, voedzaam eten. Naar schatting is 15% van de kinderen ernstig ondervoed. Het aanleggen van groentetuinen met een watersysteem moet dit verminderen.

Projectfoto 15403 Mauritanie (2)Silent Work Africa en Silent Work Nederland willen daar bij helpen. Ze willen een stuk landbouwgrond, dat al ontgint en omheind is, ter beschikking stellen aan 45 vrouwen van de vrouwenvereniging in Dabbe. Zij kunnen daar dan ieder op een eigen stuk grond voedsel produceren voor hun familie en de verkoop op de markt. Met behulp van een waterput kunnen zij dan het hele jaar groente produceren.

Project in het kort

Gevarieerder eten betekent gezonder eten

Uit ervaring van een zelfde soort project op een ander stuk land, is gebleken dat dit een grote verandering betekent voor alle inwoners. Want als deze vrouwen meer, en verschillende soorten, groente kunnen gaan oogsten, wordt het eten veel gevarieerder. Dat komt ten goede aan de gezondheid van het hele gezin, vooral de kinderen.

Zelfvoorzienend met landbouwgrond

Net als bij het vorige project, dienen de vrouwen maandelijks een huurprijs van 5 euro te betalen. Dat wordt dan gebruikt voor onderhoud en aanschaf van nieuwe zaden en gereedschap. “Hiermee wordt het project zelfvoorzienend!”, legt Woodi Oosterom van Silent Work Nederland uit.

Wil jij bijdragen aan een gezonder en beter leven voor deze bewoners? Doe vandaag nog een donatie.

Dit project is in uitvoering

Home