In het dorp Pikin Slee in Noordoost-Suriname verdienen veel vrouwen een inkomen door te naaien. Alleen het gebouw waar zij dit werk deden, is afgebrand. Nu doen ze het buiten, zonder voorzieningen.

Wilde Ganzen wil samen met de lokale organisatie Totomboti en de Nederlandse stichting Ko-Makandi een nieuwe werkplaats bouwen.

Project in het kort

Foto's projects Suriname p2015.219Onafhankelijkheid

Bia Maas van Ko-Makandi: “Als de vrouwen weer kunnen werken in een fatsoenlijke omgeving, kunnen ze meer doen en dus meer verdienen. Dat is niet alleen goed voor basisvoorzieningen als eten, maar ook om hun kinderen naar school te sturen. Nu kunnen ze dat meestal niet betalen. Bovendien stimuleert een baan de persoonlijke groei en ontwikkeling van deze vrouwen.”

En voor de jongeren

Tweede onderdeel van dit project is het opzetten van kunstklassen, naaiklassen en technische klassen voor jongeren. In hetzelfde gebouw. Jongeren hebben vaak geen doel, omdat ze geen onderwijs hebben gehad. Het gevolg is dat velen van hen naar de hoofdstad Paramaribo trekken in de hoop wat te verdienen. Helaas belanden ze dan vaak in de criminaliteit. Als ze een vak kunnen leren, kunnen ze beter werk vinden.

Helpt u mee zodat deze groep mensen een beter leven krijgt?