Sinds het basisonderwijs in Kenia gesubsidieerd is door de overheid is het aantal leerlingen ontzettend gegroeid, met name uit arme gezinnen. Een positieve ontwikkeling! Maar de subsidie is niet genoeg om alle kosten te dekken. Zo ook in het dorp Naromoru, waar leerlingen les krijgen in instabiele gebouwen die nodig moeten worden opgeknapt.

Project in het kort

Onderwijs als basis

“De schoolstaf wil de tijdelijke, onveilige klaslokalen ombouwen naar permanente lokalen, maar heeft de financiële middelen niet”, licht Fridah Mwangi van Stichting Upendo4kids toe. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen in een goede omgeving onderwijs krijgen. Onderwijs is de basis voor ieder kind. Daarom steunen wij het plan van de staf voor een stenen gebouw. Dat is duurzamer, veiliger en daarmee veel beter voor de gezondheid van de kinderen én docenten. De lekkageproblemen in het regenseizoen zullen dan ook voorgoed verleden tijd zijn!”

Droom uit laten komen

Op de school zitten 50 kinderen en werken negen leraren. “Nieuwe lokalen betekent heel veel voor de school, want als de leeromgeving beter wordt, gaan de leerlingen vanzelfsprekend beter presteren en kunnen de leraren beter hun werk doen. En dat stelt de ouders gerust op een goede toekomst voor hun kinderen. Wij willen die droom graag uit laten komen.”

Schoon water voor kinderenin KeniaVind jij basisonderwijs in Kenia ook belangrijk? Geef dan voor dit project.