Dankzij microkredieten krijgen vrouwenverenigingen in Sri Lanka de mogelijkheid hun toekomst te verbeteren. De vrouwen voelen meer verantwoordelijkheid en hun inkomen neemt toe. De wens is eigen centrum te hebben voor vergaderingen en trainingen.

Onder het motto ‘Geef geen vis, maar een hengel’, werkt stichting Theo de Wit samen met het microkredietprogramma van de Sri Lankaanse Safe Foundation. Arme gezinnen in het district Anuradhapura krijgen dankzij deze kleine leningen een kans op een betere toekomst. De Safe Foundation zet zich vooral in voor kinderen en vrouwen via de vrouwenverenigingen in de plattelandsdorpen.

Bibliotheek, trainingen en toiletten

We vragen jouw hulp bij de bouw van een multifunctioneel centrum om aan de ontwikkeling van vrouwen en kinderen bij te dragen. Vrouwenverenigingen kunnen hier vergaderen, er worden lessen over hygiëne en gezondheid gegeven er komt een bibliotheek. Deze bieb wordt de centrale plek waar boeken geruild kunnen worden voor alle kleine bibliotheken in de wijde omgeving en kinderen krijgen er (computer)lessen in het Engels.

Project in het kort

Voor minstens 300 vrouwen wordt dit centrum hun vaste ontmoetingsplek. Ook komen er toiletten en wastafels, wat een uitkomst is voor 50 kleuters van de naastgelegen kleuterschool die zelf geen toiletten heeft.

We hebben jouw hulp nodig

We hebben 22.176 euro voor de bouw van dit centrum nodig. Help je mee dit bedrag bij elkaar te krijgen? Dan kunnen we nog dit jaar met de aanleg beginnen!