Les krijgen in een open gebouw, terwijl je op de grond zit. Zonder boeken. Zo gaat het er dagelijks aan toe op de Dayak Memorial school. De leraren en de ouders willen niets liever dan hier zo gauw mogelijk wat aan veranderen en hun kinderen een goede leeromgeving bieden. Stichting Help Ghana steunt hen.

Deze stichting maakt kleine projecten mogelijk op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en het genereren van inkomen. Cokky van der Venne: “Dit keer willen wij deze school helpen. Hij staat in het dorp Nkwabeng, in de regio Brong Ahafo, één van de armste streken van Ghana. Er wonen zo’n 3.500 mensen, die vooral leven van verbouwing van mais, cocoyam, cassave en planten.”

Project in het kort

Nieuw gebouw

“De open ‘lokalen’ waar de lessen nu plaatsvinden zijn vervallen en ongeschikt om les in te geven. Ze zijn ze niet bestand tegen de tropische regens en de leerlingen zitten op de grond. Ze kunnen niet naar andere basisscholen, want die liggen te ver weg. De schoolstaf heeft onlangs al met het dorpshoofd gepraat en die heeft een stuk grond gedoneerd om een nieuw gebouw neer te zetten. Daar moeten drie klaslokalen komen. Om de kosten laag te houden, willen de bewoners helpen bij de bouw, bijvoorbeeld door graaf- en sjouwwerk te doen. Er wordt ook een eigen bijdrage gevraagd aan de lokale gemeenschap.”

Op naar de toekomst

Als deze 120 kinderen een goed, stevig en droog schoolgebouw hebben, kunnen zij zich veel beter concentreren, zullen ze minder gauw ziek worden en gaan hun schoolresultaten omhoog.

Vind jij het ook belangrijk dat deze kinderen een goed schoolgebouw hebben? Geef dan voor dit kleine project met groot verschil!