Wanneer je als vrouw gemiddeld zes kinderen krijgt, heb je goede medische zorg nodig. Voor jezelf en je baby. De artsen in het Mulanje ziekenhuis in Zuid-Malawi doen alles wat ze kunnen om dat te bieden, maar het ontbreekt aan goede voorzieningen.IMG_0388

Het ziekenhuis staat middenin de natuur en wordt vooral bezocht door mensen uit de regio, die net kunnen rondkomen van eigen landbouw. Veel mensen zijn ondervoed en er komt veel malaria en hiv/aids voor in dit gebied. Vrouwen zijn daardoor erg kwetsbaar en hun zwangerschap vereist extra controle. Die kan het ziekenhuis nu niet bieden.

Renovatie is levensreddend

Grofweg 4.000 vrouwen komen jaarlijks naar het ziekenhuis met complicaties, maar het ziekenhuis is vaak niet in staat om te doen wat er nodig is. Daardoor worden veel baby’s ziek geboren en soms sterven moeder en/of kind tijdens het kraambed. Er zijn onvoldoende bedden, vrouwen en pasgeborenen liggen soms op de grond.

Project in het kort

Ook is er geen onderzoeks- en behandelkamer en ontbreken een wachtruimte en toiletten. De wens is dan ook: renoveren.

Mensen met een missie

Om dit project te realiseren, krijgt het ziekenhuis steun van de English Reformed Church in Amsterdam, die aanklopte bij Wilde Ganzen. Stevo Akkerman is betrokken bij deze kerk: “Als journalist heb ik regelmatig verslag gedaan van het leven van mensen in omstandigheden die onvergelijkbaar zijn met de onze. Dat ik via dit project iets kan doen om die omstandigheden te verbeteren, is voor mij een belangrijke vervolgstap.”

Geef voor dit prachtige, vruchtbare project en help het leven van 4.000 moeders en hun baby’s te redden. Jouw bijdrage is belangrijk.