In de afgelegen provincie Rivercess moeten boeren rondkomen van slechts één dollar per dag. Als zij betere manieren zouden hebben om hun land te bewerken, zou hun leven er heel anders uit zien. Daar wil Wilde Ganzen en Stepping Stone Liberia hen bij helpen.

De stichting Stepping Stone wil 250 boeren en boerinnen een praktische cursus geven, waarin ze leren hoe ze cassave en lokale groenten op een efficiëntere manier kunnen verbouwen. “De bewoners hebben dan eindelijk geld voor eten, medische zorg en onderwijs”, zegt Sasha Harding van Stepping Stone.

Project in het kort

Foto projects Liberia 2015.0093 (1)Productiviteit verhogen

Daarvoor moeten demonstratievelden worden aangelegd en een ‘mobiel kenniscentrum’ worden opgezet met een reizende landbouwdeskundige die bijeenkomsten houdt over productiviteit, duurzaamheid en kwaliteitsverhoging.

Zelfvoorzienend = onafhankelijk

Als de boeren zich deze nieuwe kennis en vaardigheden eigen kunnen maken, zal hun inkomen stijgen, waardoor hun levensstandaard enorm zal verbeteren. Ook krijgen ze hiermee de kans om te groeien van zelfvoorzienende boer tot producent voor de markt.

Draag bij aan onafhankelijkheid van deze gezinnen en doe een gift.