Onderwijs voor 90 kleuters in sloppenwijken

2015.142

In de sloppenwijken van Bangalore, Zuid-India, zouden kinderen heel graag naar school willen. Maar die mogelijkheid hebben ze niet. De families zijn arm en er zijn weinig voorzieningen. Rotary Amsterdam International wil deze kinderen die kans graag geven door een schoolproject te steunen in deze wijk.

Project in het kort

  • India
  • Hiermee help je 90 mensen
  • Kwaliteitsonderwijs
  • Totaal kosten van dit project € 16.205,00
  • Uitzending van dit project 08/11/2015 12:20 npo 2
  • Project nr. P2015.0037

Zes scholen aanpakken

Brigitte Vanatova van de Rotary: “We werken intensief samen met Family Development Services. Deze organisatie zet zich in om de onderwijsmogelijkheden voor kinderen te verbeteren. Inmiddels hebben we gezamenlijk zes kleuterscholen gerealiseerd, dus steeds meer kinderen krijgen vandaag de dag onderwijs in Bangalore.” In dit project gaat het om de bouw van een bibliotheek, vernieuwing van de watertanks en aanschaf van tafels, bureaus en computers op één van die scholen.

Engels als voertaal binnen het onderwijs

Kleuteronderwijs is noodzakelijk ter voorbereiding op het Engelstalige basisonderwijs in India. “Ik hoop dat we dit project mogelijk kunnen maken, want dan krijgen er 90 kleuters de kans om te leren en te spelen in goede en veilige leeromstandigheden. Zo worden ze adequaat voorbereid op hun toekomst. Want een basis kun je maar één keer leggen, en daar willen wij op deze manier aan bijdragen.”

Bekijk de uitzending

Doe een gift en bouw mee aan de toekomst van 90 Indiase kinderen!

Dit project is in uitvoering

Home