Op Bali worden kinderen met een beperking nog steeds achtergesteld. Speciaal onderwijs voor hen bestaat nauwelijks. De Nederlandse stichting Sjaki-Tari-US en de lokale Bali Hait Foundation willen hier verandering in brengen en Wilde Ganzen steunt hen van harte.

Door gebrek aan kennis over en bekendheid met verstandelijke beperkingen, weten mensen in Indonesië niet waarom deze kinderen zich anders gedragen en worden ze vaak verstoten. Thijs van Harte, die zelf een dochter heeft met een verstandelijke beperking (Tari) weet hoe belangrijk onderwijs is voor kinderen met een beperking. ‘Zij verdienen net zoveel kansen om zich te ontwikkelen’.

Extra school

10 jaar geleden is al een school opgericht voor speciaal onderwijs. Dat is zo’n succes dat het uit z’n jasje is gegroeid. Daarom willen de mensen een tweede gebouw neerzetten voor 80 kinderen met een verstandelijke beperking. Er komen 4 klaslokalen, een speelruimte en een keuken.

Project in het kort

Ouders betrekken

Op diezelfde locatie heeft de lokale partner Bali Hati een kleuterschool en een lagere school, en er zijn plannen voor een middelbare school. Zo kunnen ze op één terrein gebruik maken van elkaars faciliteiten en biedt dat unieke mogelijkheden voor integratie van kinderen met én zonder een beperking.  Zo willen ze ouders en familieleden laten zien dat kinderen met een beperking heel veel wél kunnen en dat je je kind niet hoeft weg te stoppen.

Gunt u deze kinderen ook een mooie toekomst? Doneer dan nu voor dit project. Bedankt!