In Makoka, een van de arme buitenwijken van Dar-Es-Salaam, zijn te weinig basisscholen. En de basisscholen díe er zijn, zijn van erg laag niveau. De bouw van een nieuwe school met goed onderwijs moet daar verandering in brengen.

Ondanks dat onderwijsvoorzieningen moeilijk te realiseren zijn in dit soort wijken – vanwege de niet-erkende status – hebben de bewoners toch een middelbare school en technische vakopleiding opgezet. Maar doordat het basisonderwijs niet goed is, voldoen kinderen vaak niet aan de toelatingseisen om daarnaar door te stromen. Veel leerlingen stoppen daardoor na de basisschool.

Project in het kort

Van afwijzing naar toelating

De lokale organisatie Shule Ya Sekondari Mwenyeheri Anuarite wil daarom samen met Stichting Werkplaats voor de Derde Wereld een kleuter- en basisschool starten. Zo krijgen jonge kinderen de kans om het benodigde niveau wél te halen om toegelaten te worden tot de middelbare school en de vakopleiding.

Doorstromen naar vervolgonderwijs

Op de kleuterschool kunnen de kids een goede basis leggen en via de bassischool kunnen zij beter doorstromen naar vervolgonderwijs. Dit betekent: veel meer toekomstmogelijkheden en de kans om uit de arme omstandigheden te komen in hun wijk.

Bied deze leerlingen in de buitenwijken de kans op een beter leven en doneer voor dit project! Met jouw donatie kun je het verschil maken.