In Gambia is op veel plekken geen goed onderwijs. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven van lokale organisaties, zoals de vrouwenvereniging Kutejumbulu op het eiland Jinack. Zij startten een paar jaar geleden een school. Maar als het gebouw niet gerenoveerd kan worden, kunnen de lessen niet langer doorgaan.

Foto project 2015467 Gambia (2)

Het pand is instabiel en eigenlijk niet geschikt als schoolgebouw. Daarnaast is het aantal leerlingen de laatste jaren snel gestegen, waardoor er nu veel te weinig ruimte is om rustig les te geven.

Opknappen en uitbreiden

Samen met het lokale overheidsbestuur, de gemeenschap en de Nederlandse 2BaB Foundation wil Kutejumbulu de school renoveren. Zij wil het gebouw opknappen, verstevigen en stabiliseren, en er graag vier lokalen bij maken. Gerd Hoffmann van 2BaB Foundation: “Mijn gezin en ik zagen in 2006 voor het eerst de situatie op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs op Jinack. Vandaag de dag werken we er nog steeds graag aan mee om die verbeteren.”

Project in het kort

Erkenning van de overheid

Als de renovatie gedaan kan worden, betekent dat heel veel voor de bewoners van het eiland. De kinderen, zowel jongens als meisjes, bouwen hiermee aan een kansrijke toekomst. Die mogelijkheid hebben hun ouders niet gehad, dus dat zou geweldig zijn. En bovendien: de overheid heeft toegezegd de school na renovatie goed te keuren als officiële middelbare school.

Doneer voor de renovatie van dit schoolgebouw en geef deze kinderen betere toekomstkansen. Ieder kind heeft toch recht op scholing?