Stichting Havonos en de plaatselijke organisatie The Oblates of Mary willen oorlogsweduwen in Sri Lanka hun zelfstandigheid teruggeven, met vakopleidingen en vast werk. Wilde Ganzen ondersteunt al jaren deze projecten en samen vragen wij uw hulp bij drie kleine verzoeken van de vrouwen zelf.

Sri Lanka herstelt maar langzaam van de burgeroorlog die acht jaar geleden eindigde. Veel oorlogsweduwen hebben het zwaar. Hun gebied werd zwaar getroffen door de oorlog en de vrouwen bleven achter met jonge kinderen en vaak geen geld of dak boven hun hoofd. Deze vrouwen verdienen kansen om hun leven weer op te bouwen. Die kansen krijgen ze in de projecten die met hulp van stichting Havonos en Wilde Ganzen zijn opgezet.

Vrachtwagen en uitbreiding pindaproductie

In het dorp Mullikulam staat een boerderij waar een groep weduwen nieuwe gewassen telen en duurzaam gebruik maken van de grond. Het dorp is alleen heel slecht bereikbaar, waardoor het lastig is de landbouwopbrengst goed te verkopen. De vrouwen willen daarom heel graag een kleine vrachtwagen kopen, zodat ze hun producten naar een stad verderop kunnen brengen en meer kunnen verdienen. En in het dorp Kokilai is de uitbreiding van de pindaproductie een prioriteit voor de weduwen. Ze willen graag gereedschap en een verpakkingsmachine aanschaffen.

Project in het kort

Bijles voor de kinderen

Het derde verzoek is voor de kinderen. In het dorp Jaffna willen ze graag bijles aan de kinderen geven, om te voorkomen dat deze voortijdig school verlaten en op straat rond gaan zwerven.

Alle drie verzoeken kosten in totaal 21.000 euro en daarmee kunnen we vijftig vrouwen helpen en 250 kinderen. Voor hele gezinnen is daarmee hoop op een betere toekomst. Helpt u mee?