In april 2015 werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving. Veel mensen kwamen om het leven en vele gebouwen werden verwoest. In Lalitput, bij Kathmandu, Nepal moest de basisschool verhuizen naar 10 kilometer verderop. Veel Dalits kinderen konden er niet meer naar toe. Perspective 3000 en Sathya Uddhyan Foundation werken aan een oplossing.

De Dalits bevolking worden ook wel kastelozen genoemd. Zij worden helaas veelvuldig gediscrimineerd. Door de verhuizing van de school waar zij wel welkom zijn werd de afstand te groot en konden zij geen onderwijs meer volgen.

Terugdringen stigmatisering

De lokale projectpartner Sathya Uddhyan Foundation beoogt goed onderwijs te bieden voor ieder kind ongeacht religie, afkomst (kaste) of financiële beperkingen. De foundation is verantwoordelijk voor de school en lopende kosten worden lokaal geworven in het netwerk van hoofd, mevrouw Rashmi Kafle. Zij komt uit een ander milieu en dankzij haar inzet crëert ze tevens bij aan draagvlak voor ondersteuning Dalist, aan acceptatie en het terugdringen van de stigmatisering van deze bevolkingsgroep. Na de aardbeving werden er op de nieuwe locatie al 6 klaslokalen gebouwd.

Project in het kort

3 lokalen en slaapzalen erbij

Door er drie klaslokalen bij te bouwen en een hostel met sanitaire voorzieningen, kunnen de kinderen weer naar school. Ze hoeven de reisafstand maar eens per week af te leggen en gedurende de week verblijven ze veilig op het terrein. De slaapzalen bevatten elk 6 bedden.

De lokale gemeenschap draagt bij aan de installatie van een 3000 liter watertank, die is gefinancierd door een lokale sponsor. Een lokale aannemer legt kosteloos bestrating aan. De betrokken stichting in Nederland, Perspective 3000, is opgericht door Mart van den Berg en Elly van Breukelen en zij zetten zich al van jongs af aan in voor ontwikkelingsprojecten.

Draagt u met ons bij aan het slagen van dit project? Alvast hartelijk dank voor uw donatie.