Preventie baarmoederhalskanker kan levens redden

Projecte Nepal p2014395

In Nepal worden jaarlijks duizenden vrouwen onvruchtbaar door baarmoederhalskanker. Ook overlijden ze er vaak aan, terwijl deze ziekte bij tijdige diagnose te genezen is! Daarom steunt de Nederlandse organisatie Female Cancer Foundation (FCF) het project van de lokale Shree Kumari Foundation om deze ziekte te bestrijden.

Project in het kort

  • Nepal, Nepal
  • Hiermee helpt u 2000 mensen
  • Gezondheid
  • Totaal kosten van dit project : € 75.250,00
  • Uitzending van dit project : 22/11/2015 12:20 NPO 2
  • Project nr : P2014.395

Onderzoek en behandeling

“Nog geen 10 euro, 10 minuten en een beetje natuurazijn – meer is er niet nodig om vrouwen in ontwikkelingslanden te behoeden van een onnodige en vreselijke dood aan baarmoederhalskanker”, vertelt Carlien Marree, die al jaren voor FCF werkt. “In het eerste jaar van het programma -het opstartjaar- willen we 15 verloskundigen opleiden in Kawasoti om 2.000 vrouwen te gaan onderzoeken en indien nodig te behandelen. Ook onderdeel van het project is de aanschaf en de inrichting van een mobiele kliniek, om de mensen in afgelegen gebieden te kunnen bereiken. Onderdeel drie is voorlichting voor 7.000 vrouwen.”

Reguliere zorg

Een zeer goed doordacht plan, dat in Bangladesh haar succes al heeft bewezen. “Veel vrouwen blijven in leven als voorstadia van de ziekte op tijd worden ontdekt”, aldus Carlien. “Dan kunnen ze er zijn voor hun gezin, de gemeenschap en bijdrage aan de lokale economie. Vrouwen in Nederland hebben alle toegang tot preventie, maar in Nepal niet. Wij lobbyen bij de Nepalese overheid en ziekenhuizen om deze problematiek op de kaart te zetten. Ik vecht dagelijks om baarmoederhalskanker te reduceren in de wereld.”

Zie jij ook het belang in van dit mooie project? Draag dan bij en verbeter de levens van deze vrouwen en hun gezinnen!

Ik kan toch niet anders dan mij keihard inzetten voor deze vrouwen?

Carlien Marree

Particulier Initiatief

Programma manager Female Cancer Foundation

Ik kan toch niet anders dan mij keihard inzetten voor deze vrouwen?

Carlien Marree

Particulier Initiatief

Programma manager Female Cancer Foundation