De verwoestende aardbeving in Nepal in april 2015 heeft vele huizen, ziekenhuizen en scholen verwoest. Zo beschadigde ook de Janahit School in het rurale Dapcha. Het plan: zo snel mogelijk renoveren. Voor het begin van het regenseizoen.

De kinderen krijgen nu les in tenten. De Nederlandse organisatie Nepalimed wil de school graag ondersteunen bij het renoveren. Ze willen helpen voorkomen dat er straks nog steeds buiten les moet worden gegeven terwijl het dagelijks keihard regent.

Project in het kort

Renoveren en nieuw bouwen

De school bestaat uit 15 klaslokalen, een bibliotheek en een kantoor. Drie van de vier gebouwen zijn ernstig aangetast. Ook is er een dringende behoefte aan een nieuw wc-gebouw. Samen met de school en de gemeenschap kan het gebouw duurzaam gerenoveerd worden. Voordat de snel naderende moessonregens komen.

Van tent naar muren

De 400 kinderen én de docenten staan te trappelen om hun oude gebouw weer in te kunnen. Want ze zijn na alle ellende toe aan een veilig gebouw. En alleen als zij goed onderwijs krijgen, hebben zij kans op vervolgonderwijs en een betere toekomst.

Wil jij helpen de renovatie mogelijk te maken? Doe dan een donatie voor dit project en draag bij aan een mooi toekomstperspectief voor deze 400 kinderen!