Voor veel mensen is water geen vanzelfsprekendheid. Vrouwen op het platteland van Zimbabwe halen water uit een vervuilde rivier . Voor zuiver drinkwater moeten ze uren lopen naar een waterbron. De stichting Zuva Rabuda wil in 11 dorpen waterputten aanleggen. Wilde Ganzen helpt graag mee gezond drinkwater voor iedereen bereikbaar te maken.

Water is schaars in het district Guruve North in Zimbabwe. Er valt vaak te weinig regen of soms in korte tijd juist teveel. Een eigen groentetuin onderhouden is daardoor lastig. Voor schoon drinkwater moeten vrouwen als Alice en hun kinderen vele kilometers lopen. Dit zijn uren die beter besteed kunnen worden aan het bewerken van het land of aan onderwijs.

Makkelijk te onderhouden
De overheid van Zimbabwe heeft te weinig financiële middelen, dus daar hoeft de lokale bevolking geen oplossing van te verwachten. Om te voorkomen dat mensen ziek worden van vervuild water en veel tijd kwijt zijn aan het ophalen ervan, heeft de stichting Zuva Rabuda in 2016 al met succes 4 waterputten geboord. Dit project is een vervolg hierop, nu met de aanleg van 11 bronnen. 

Project in het kort

Jarenlang profijt
De waterputten zijn eenvoudig te bedienen en niet duur in onderhoud. De bewoners krijgen uitleg over het beheer van de putten en de touwpompen. Dankzij dit project kunnen ruim 2750 mensen jarenlang profiteren van schoon drinkwater en een voedzame groentetuin.

Help mee vrouwen en hun gezinnen in Guruve North in Zimbabwe schoon drinkwater te geven!