In de stad Wajir, Noordoost-Kenia, is enorme droogte. Er is daardoor een groot gebrek aan water, vooral aan water dat schoon is. Riolering ontbreekt, de hygiëne is niet goed. Mensen zijn hierdoor vaak ziek. Met Ecosan-toiletten en het afdekken van waterputten kan dat worden opgelost.

Door het gebrek aan water, het dumpen van afval en gebrek aan toiletten is de stad erg vervuild. Tegelijkertijd groeit de bevolking, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Project in het kort

Schoon water, betere hygiëne

Om dit aan te pakken, is het plan om studenten van de technische school Makaror Mixed Day hier iets aan te doen in de vorm van een studieproject. Zo leren ze in de praktijk en helpen ze tegelijkertijd de bevolking. Ze kunnen dan de waterputten uitdiepen en afsluiten, en van een pomp voorzien. Daarmee verbetert de kwaliteit van het water enorm, en daarmee de gezondheid van de inwoners.

MINOLTA DIGITAL CAMERAAd Groeneveld van Welzijn Wajir: “Toen mijn collegae huisartsen en ik voor het eerst in Wajir kwamen waren we onder de indruk van de arme omstandigheden en de droogte. Sindsdien zijn we bezig met het meebouwen aan een betere toekomst die deze mensen verdienen en veilig drinkwater is daarvoor één van de eerste vereisten.”

Twee vliegen in één klap

Ook willen ze zogenaamde Ecosan-toiletten plaatsen. Dat verbetert de hygiëne enorm. Bovendien worden ontlasting en urine dan ondergronds weggeleid, zodat ze als meststof voor bomen en planten kunnen dienen. De Nederlandse organisatie Welzijn Wajir steunt dit project, Wilde Ganzen helpt daar graag bij.

Gun jij de inwoners van Wajir ook een gezonde leefomgeving, zodat ze niet meer ziek worden? Doneer dan voor dit project. Jouw steun is nodig. Je kunt doneren hier rechts op de pagina of klik hier.