Schoon water nodig op drie plattelandsscholen

Positief is dat onderwijs in Sri Lanka gratis is. Maar, voor voorzieningen als schoon water en toiletten moeten scholen zelf zorgen. In dit project is het de bedoeling om dat op drie plattelandsscholen te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Nederlandse stichting Kansarmen Sri Lanka en hun gelijknamige lokale partner Foundation Kansarmen Sri Lanka zetten zich al jaren in om de meest arme scholen op het platteland te helpen met watervoorzieningen. Want de hygiëne op veel scholen is niet goed, waardoor kinderen vaak ziek zijn.

Aanleggen én opknappen

Nu willen ze drie scholen in en rondom Noord en Centraal Sri Lanka aanpakken. Het gaat om de Dodangaslanda Redigama, Poramadala Polgahawala en Mont Vernon Tamil Patana school. Ze willen watertorens, leidingen, putten en pompen aanleggen, en wastafels en toiletten maken. Soms is een opknapbeurt van een bestaande put ook voldoende. 

Project in het kort

Implus voor economie

In totaal krijgen ruim 1.200 kinderen hier een veel gezonder leven door. Schoon en veilig drinkwater leidt tot betere gezondheid en geeft impulsen aan een bredere economische ontwikkeling. Jan van der Steen van Stichting Kansarmen Sri Lanka: “Water is leven, motivatie en hoop, water is eigenlijk alles!”

Geef voor water voor deze jonge kinderen op plattelandsscholen, die nog een heel leven voor zich hebben. Ook met een kleine bijdrage maak je een verschil.

Dit project is in uitvoering