In Mankon, een deel van de stad Bamenda in West-Kameroen, is nauwelijks schoon drinkwater voorhanden. De inwoners zijn genoodzaakt om vervuild water te drinken, waardoor ze vaak ziek zijn. De aanleg van watervoorzieningen kan daar een einde aan maken. Schoon water is onmisbaar.

Bamenda 2014 037

Op dit moment vangen de bewoners regenwater op of ze halen water uit putten en kleine beekjes. Maar daar komt erg weinig water uit en tijdens het droogseizoen zijn deze bronnen helemaal niet beschikbaar. En schoon is dat water ook niet. Truus Treep van Stichting Dordrecht-Bamenda: “Bij mijn bezoek aan Mankon, zag ik het stroompje met vuil water waar de mensen hun drinkwater uit moesten halen. Dit deed me besluiten me in te gaan zetten voor schoon drinkwater voor de mensen in de wijken rondom.”

Vrouwen en kinderen lijden
Met name vrouwen en kinderen zijn de dupe van deze situatie, omdat zij degenen zijn die het water halen. Vrouwen hebben daardoor weinig tijd over om te werken en kinderen missen scholing. Stichting Dordrecht-Bamenda en de lokale organisatie Ntankah Village Women Common Initiative Group willen daar verandering aan brengen. Samen willen ze zorgen voor watervoorzieningen. 

Project in het kort

Beschikbaar water voor hele stad
Hun plan is: een waterreservoir, waterleidingen en publieke waterkranen aanleggen. Ook een belangrijk aspect is de vorming van een watercomité. Als deze voorzieningen er kunnen komen, zorgen die direct voor verbetering van de gezondheid, het welzijn en de inkomenspositie van de inwoners in Mankon.

Geef voor schoon drinkwater en een vitaler leven voor 2.250 mensen. Al met een kleine bijdrage maak je een groot verschil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA