In bijna twee derde van de plattelandsdorpen op het eiland Flores hebben de bewoners geen toegang tot schoon drinkwater en belabberde sanitaire voorzieningen. Met slechte hygiënische omstandigheden, infectieziekten en hoge kindersterfte tot gevolg. Het is een zware dobber voor de samenleving.

Het is je moeilijk voor te stellen. Geen schoon water in de buurt voor het koken van eten, om te drinken en om jezelf en kinderen in te wassen. Caritas in Indonesië en Stichting Lazar willen deze situatie in 17 dorpen met waterpompinstallaties en deugdelijk sanitair grondig verbeteren. Wilde Ganzen wil daar samen met u bij helpen.

Wijs met water

Het doel is het realiseren van goede, schone drinkwatervoorzieningen voor de 17 dorpen in de districten Nago Keo Area, Ende District en Ngada District, en sanitaire voorzieningen op de basisscholen in de dorpen. Bewoners krijgen toegang tot schoon drinkwater en de leerlingen op de basisscholen krijgen toiletten. Door middel van voorlichting leren de kinderen waarom schoon water en hygiëne zo belangrijk zijn. Zo leren ze er wijs mee om te gaan.

Project in het kort

Voor en samen met de bewoners

Bij het realiseren van de water- en sanitaire voorzieningen helpen de mensen uit de gemeenschap mee. Bijvoorbeeld bij de graaf- en draagwerkzaamheden. Zij worden tevens opgeleid voor het klein onderhoud (loodgieterswerk). In totaal zullen 10.151 mensen baat hebben bij deze voorzieningen, waaronder 3.444 kinderen op de scholen.

Wil je doneren en met Wilde Ganzen de mensen op Flores aan schoon water helpen?