Schoon water voor 8.000 mensen

Water Ethiopië Tefera en Etetu Zerfu uit Ethiopië wonen in Nederland en willen hun geboorteland helpen. Etetu: “In 2009 verloren wij onze zoon Wondem. Ter ere van hem hebben we Stichting Wondem opgericht om mensen in arme omstandigheden een beter leven te geven. In dit project willen we geld inzamelen voor watervoorzieningen in Mezezo.”

De infrastructuur in deze kleine stad is slecht, er is nauwelijks onderwijs en behalve één toilet in een hotel zijn er geen toiletten. En het water dát er is, zit vol bacteriën en parasieten. Vrouwen en kinderen lopen dagelijks uren naar de rivier voor een paar emmers water. Dat is het enige dat voorhanden is.

Project in het kort

  • Ethiopië
  • Hiermee help je 8000 mensen
  • Schoon water en sanitair
  • Totaal kosten van dit project € 30.000,00
  • Uitzending van dit project 06/12/2015 12:20 NPO 2
  • Project nr. p2015.225

Ontdaan
Met name kinderen lijden onder deze ongezonde situatie en hebben vaak ontstoken ogen en diarree. Ook de volwassenen zijn veel ziek, waardoor ze niet goed voor hun kwetsbare kinderen kunnen zorgen. Vanwege hun gebrekkige gezondheid is werken ook moeilijk, dus geld voor kleding en eten hebben ze nauwelijks. Etetu: “En dat is precies wat Wondem zo aangreep toen hij op zevenjarige leeftijd voor het eerst in Ethiopië was. Hij zag kinderen met kapotte kleding en begreep er niets van. ‘Waarom hebben zij vieze kleren en geen schoenen?’, vroeg hij ons ontdaan. Hij wilde direct zijn eigen schoenen aan hen geven. Eenmaal terug in Nederland begon hij geld in te zamelen. Tot ons grote verdriet overleed hij plotseling. Het was een klein kind met een grote droom, die wij nu voortzetten.”

Hele stad schoon water
“Meestal leren ouders hun kinderen lessen, maar wij hebben van onze zoon geleerd. Dat wij bezig zijn met zijn droom maakt ons sterker. Wij willen graag aandacht vragen voor de mensen daar. In dit project willen we in samenwerking met onze lokale Wondem Foundation watervoorzieningen aanleggen: een waterleidingnet, waterputten en pompen, wc’s en wasbakken. Met voldoende capaciteit voor de hele stad.”

Zet de droom van Wondem voort en draag bij aan een beter leven in Mezezo.

Dit project is in uitvoering

Home