Specialistische zorg voor ernstig zieke patiënten in Malawi

200 ernstig zieke patiënten per jaar kunnen straks met jouw hulp verzorgd worden in de nieuw te bouwen High Dependency Unit van het Mulanje Mission Hospital in Malawi. Daar krijgen ze specialistische zorg die nu in de omgeving niet aanwezig is.

Het Afrikaanse land Malawi is een van de armste landen ter wereld. In het zuiden van Malawi ligt in het district Mulanje het Mulanje Mission Hospital, dat zorg biedt in een regio waar 650.000 mensen wonen. De afgelopen zes jaar heeft Wilde Ganzen jaarlijks meegeholpen aan verschillende renovaties van dit ziekenhuis.

We hebben samen al veel gedaan

Met jouw hulp hebben we onder andere zonnepanelen aangelegd, is het sterk verouderde drinkwatersysteem gerenoveerd en is de afdeling prenatale zorg uitgebreid. Het ziekenhuis staat goed bekend in deze regio en speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg voor de arme bevolking. Deze mensen leven vooral van de landbouw en de theeplantages.

In 2018 willen we samen met de English Reformed Church uit Amsterdam meehelpen aan het volgende project: de bouw van een kleine High Dependency Unit. Dat is een afdeling voor patiënten die niet op de intensive care hoeven te liggen, maar die wel extra zorg nodig hebben. Nu worden deze patiënten nog overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Blantyre. Dat is een lange, risicovolle reis, die ook nog eens duur is voor de patiënt en zijn familie.

Project in het kort

Vier bedden en trainingen voor het personeel

Deze nieuw unit biedt straks plaats voor vier bedden. Ook komt er een badkamer, airconditioning en een oproepsystem voor het verplegend personeel. Zij krijgen ook trainingen over het aanbieden van de beste zorg voor deze kwetsbare patiënten. Hun salaris wordt betaald door de overheid en het ziekenhuis kan zelf de kosten van het onderhoud betalen.

Jaarlijks kunnen straks 200 mensen verzorgd worden op de High Dependency Unit. Vooral veel vrouwen die na de bevalling extra zorg nodig hebben en kinderen die te ziek zijn om naar een groter ziekenhuis te worden vervoerd.

Met jouw bijdrage geef je de artsen en verpleegkundigen van dit mooie ziekenhuis de mogelijkheid om nog betere zorg aan te kunnen bieden aan de bevolking van Malawi. Help mee!

Dit project is in uitvoering

Home