Op het Filipijnse eiland Panay wonen vijf miljoen mensen. Er zijn maar twee opvangcentra voor misbruikte meisjes. Eén daarvan is in 2012 met hulp van Wilde Ganzen gebouwd. Dit tehuis wil nu graag uitbreiden.

De stichting Let’s Care helpt meisjes tussen de 7 en 17 jaar in de Filipijnen die misbruikt of mishandeld zijn. De meisjes krijgen opvang en hulp bij het verwerken van hun trauma. Ook wordt er onderwijs gegeven, zodat ze straks een betere kans maken op arbeidsmarkt.

Veilige plek

In 2012 heeft Wilde Ganzen meegeholpen om samen met Filipijnse inwoners van de stad José de Buanavista een veilige plek te bouwen voor deze meisjes. 30 meisjes zijn hier de afgelopen jaren met veel liefde opgevangen. Samen met een team deskundigen en veel vrijwilligers kunnen ze opgroeien tot zelfstandige jonge vrouwen. Na een programma van 18 maanden keren ze sterker terug naar hun eigen familie, pleeggezin of naar een andere woonvorm.

Project in het kort

Let’s Care wil nu graag het tehuis uitbreiden, zodat er meer ruimte komt voor de eetzaal, de woon- en activiteitenruimte en de studieruimte. Ook de keuken willen ze graag vergroten, waarbij tevens de riolering en waterafvoer wordt aangepakt. Door deze uitbreiding kunnen er straks 20 meisjes tegelijk worden opgevangen, dat zijn er tien meer dan nu. Ook krijgen het personeel en de vrijwilligers meer ruimte.

Eigen inkomsten

Het tehuis heeft een biologische boerderij, waarmee geld wordt verdiend voor het runnen van het tehuis. Ze telen er hun eigen groente en fruit, er lopen kippen rond voor de eieren en de kinderen leren er hoe ze zelf gezonde voeding kunnen verbouwen. Een gedeelte van het geld wat nu wordt ingezameld gaat naar de uitbreiding van deze boerderij. Daarmee kan er meer geproduceerd worden voor eigen consumptie en voor verkoop op de lokale markt.

Help je mee het succes van deze veilige plek voor misbruikte meisjes uit te bouwen? Alvast bedankt voor je bijdrage!