De regio Louga, in het noordwesten van Senegal, heeft te maken met armoede en verwoestijning door een steeds droger klimaat. Stichting Muzikale Vorming heeft eerder al samen met de lokale organisatie ANDO een irrigatiesysteem aangelegd om de oogst rendabeler te maken. De mensen van Potou, 40 km van de stad, beschikken over twee oude tractoren, maar die zijn aan vervanging toe.

ANDO zet zich in om de leefomstandigheden en toekomst-perspectieven voor de mensen in de gemeenschappen te verbeteren. De regio heeft te maken met een hoog werkeloosheidspercentage. Er wordt kleinschalige landbouw gedreven door zo’n 125 mannen en vrouwen.   Ieder jaar wordt er meer grond beschikbaar gesteld omdat de omwonenden zien dat de opbrengsten hoger zijn op deze manier.

Oude tractoren

De twee huidige tractors zijn oud en brengen veel reparatiekosten met zich mee, zo’n 1070,- per jaar. Reparaties zijn niet alleen een kostenpost maar leveren vertraging op voor de werkzaamheden, en ondanks het repareren, functioneren de machines ook dan nog niet best. Een goede tractor is onmisbaar voor de groeiende collectieve landbouwonderneming.

Project in het kort

Grond bewerken voor opbrengst

Ieder jaar wordt er meer grond beschikbaar gesteld voor dit project door omwonenden, die zien dat de opbrengsten op deze manier hoger wordt. Het gebruik van de tractor is voor iedereen die wil aansluiten bij dit landbouwproject. Een mooi voorbeeld van gemeenschapszin en samenwerking! Met een goed functionerende tractor kan de bevolking van Potou effectiever landbouw bedrijven en op deze manier meer oogst en een beter inkomen genereren.

Wilde Ganzen wil 5.500 bijdragen aan een goede vervangende tractor. Doe je mee? Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!