Het Madamfo Specialist Hospital is een ziekenhuis dat voorziet in specialistische zorg en dat is niet vanzelfsprekend in Ghana. Uroloog dokter Atawurah is de drijvende kracht achter het succes van de kliniek.

Het ziekenhuis is een opleidingsinstituut voor medisch specialisten in de urologie en trekt patiënten uit de wijde omgeving; zelfs uit buurland Ivoorkust.

Project in het kort

Groei

Om een gedegen opleiding te kunnen bieden is er dringend behoefte aan de uitbereiding van de faciliteiten binnen het ziekenhuis. Het ziekenhuis wil graag een laboratorium bouwen voorzien van de benodigde apparatuur.  Op dit moment is het moeilijk om reparaties uit te voeren aan de aanwezige apparatuur omdat een technische werkplaats ontbreekt. Er is een klein gebouw nabij het ziekenhuis dat kan worden omgebouwd tot werkplaats. Het ziekenhuis knapt uit zijn voegen en daarom is er ook behoefte aan extra opslagruimte. Een container zou uitkomst kunnen bieden. Ook wil men het aanwezige verpleegstersappartement ombouwen tot behandelkamers. Het personeel kan verhuizen naar woonruimte dicht bij het ziekenhuis. En als laatste wil het ziekenhuis een röntgenapparaat aanschaffen waar ook artsen uit de omgeving gebruik van kunnen maken.

Verbeterde zorg en opleiding

300 patiënten zullen gebaat zijn bij deze uitbereiding. Er komen veel vrouwen naar het ziekenhuis die leiden aan incontinentie naar aanleiding van een zwangerschap. Ook worden er zo’n 40 artsen per jaar opgeleid die van de faciliteiten gebruik zullen maken. Net als de medisch specialisten die in de extra werkruimte hun diensten kunnen aanbieden aan de patiënten van het ziekenhuis.

Helpt u de medisch specialisten in Ghana aan goede faciliteiten zodat zij hun patiënten de zorg kunnen bieden die zij nodig hebben? Dat kan al met een kleine bijdrage.

Projectfoto Ghana 2016650 002