Begin 2018 moet de school van de Jesus Educational Trust (JET) in Nainar Palayam tien klaslokalen hebben, per leerjaar één. Nu zijn er vier lokalen waarin meerdere leerjaren de ruimte delen en dat is inmiddels niet meer toegestaan. Ook zijn scholen verplicht om een speelplaats en schoolplein te bieden. Tijd voor uitbreiding!

JET zet zich sinds 1997 in voor gehandicapte kinderen, die vaak als gevolg van de ziekte polio lichamelijk beperkt zijn geraakt. De Trust heeft veel ervaring met onderwijs en zorg voor deze jonge gehandicapten. Het is een overheids-erkende, gecertificeerde instelling. Ze geeft zo goed als het kan les in de vier bestaande lokalen.

Begin 2018

De school heeft van de Indiase instanties tot begin 2018 de tijd gekregen om de bouw van de ontbrekende lokalen en de speelplaats te realiseren. JET vindt het zelf ook belangrijk om onderwijs te geven in toereikende ruimte. Dat komt het welzijn van de kinderen en de kwaliteit van het onderwijs ten goede. Samen met Stichting Kindia zetten zij zich daar voor in.

Project in het kort

Zes klaslokalen en speelplein

Zodra de middelen beschikbaar zijn, zal er begonnen worden met de bouw van het eerste van de zes lokalen op het terrein. De andere volgen dan zo snel mogelijk erna. De lokalen komen vlak bij het hoofdgebouw, waar de kinderen van het sanitair gebruik zullen maken. Voldoende toiletten zijn er al. Er is genoeg ruimte op het terrein voor de aanleg van een mooie speelplaats. Zes lokalen en een speelplaats, dat kost geld natuurlijk…

Wij willen een bijdrage leveren aan de uitbreiding van de school. En het liefst met jou. Doe je mee zodat de school kan voldoen de normen van nu en de toekomst? Alvast hartelijk dank.