Renovatie ziekenhuis in Congo begonnen

In juni 2016 vroegen wij uw hulp bij de renovatie van een ziekenhuis in het plattelandsstadje Kisantu, Congo. De benodigde 55.000 euro is mede dankzij onze donateurs ingezameld.

Projectfoto 15247 Congo (5)

In november vorig jaar is stichting Bambale samen met de lokale organisatie FDSB begonnen met de verbouwing. De werkzaamheden lopen voorspoedig. Met uw hulp krijgen 14.000 mensen straks toegang tot goede medische zorg. Bedankt!

Speciaal voor arme inwoners van het plattelandsstadje Kisantu is er de Omeco kliniek. Het is de enige plek in de regio waar ze worden geholpen tegen een zeer kleine vergoeding.

Project in het kort

De kliniek was er slecht aan toe, patiënten konden niet goed worden geholpen. Zowel medische behandelingen als bevallingen werden in één kleine ruimte gedaan. De bedden waren versleten, er waren nauwelijks medicijnen en er was geen apparatuur. Muren en ramen ware kapot en er was te weinig licht vanwege gebrek aan elektriciteit. En door het ontbreken van een vloer was de vloer meestal modderig of juist heel stoffig. Allemaal erg onhygiënisch. De grote wens was: renoveren en zonnepanelen plaatsen!  Daar heeft u aan bijgedragen.

De lokale organisatie Fondation pour le Developpement Stichting Bambale (FDSB) en Stichting Bambale voeren het project uit. Akkie Nielen van Bambale: “Ik heb gezien hoe schrijnend de situatie daar is. Hopelijk dragen we met de verbeterde kliniek bij aan het terugdringen van het hoge sterftecijfer in Congo.”

Lees meer op de website van Stichting Bambale.

Dit project is in uitvoering

Home