Urgent: renovatie ziekenhuis

Speciaal voor arme inwoners van het plattelandsstadje Kisantu is er de Omeco kliniek. Het is de enige plek in de regio waar ze worden geholpen tegen een zeer kleine vergoeding. Maar de muren bladderen af, er zijn geen voorzieningen en vooral: het is erg onhygiënisch. De behoefte aan renovatie is urgent.

Projectfoto 15247 Congo (5)

Doordat de kliniek er zo slecht aan toe is, kunnen patiënten niet goed worden geholpen. En de hoofdarts is bang dat het personeel op termijn zal kiezen voor een ziekenhuis in de hoofdstad Kinshasa, 100 kilometer verderop. Gevolg: helemaal geen medische zorg meer in Kisantu.

Project in het kort

Slechte hygiëne

Zowel medische behandelingen als bevallingen worden nu in één kleine ruimte gedaan. De bedden zijn versleten, er zijn nauwelijks medicijnen en er is geen apparatuur. Muren en ramen zijn kapot en er is weinig licht omdat er geen elektriciteit is. Doordat een vloer ontbreekt, is het in de regentijd modderig. Allemaal erg onhygiënisch. De grote wens is dan ook: renoveren en zonnepanelen plaatsen. Die wens is best urgent te noemen.

Genezen én voorkomen

De lokale organisatie Fondation pour le Developpement Stichting Bambale (FDSB) en Stichting Bambale willen daar graag samen voor zorgen. Akkie Nielen van Bambale: “Ik heb gezien hoe schrijnend de situatie daar is. Het zou geweldig zijn als we genoeg geld bij elkaar krijgen om de kliniek op te knappen. Hopelijk dragen we zo bij aan het terugdringen van het hoge sterftecijfer in Congo-Kinshasa.”

Help jij dit belangrijke ziekenhuis het hoofd boven water te houden? Renovatie betekent een beter leven voor 14.000 mensen!

Dit project is gefinancierd