Door de jarenlange burgeroorlog in Noord-Sri Lanka zijn er veel jongeren die geen onderwijs hebben gehad. Ze zijn getraumatiseerd en hebben moeite hun leven op de rails te krijgen. Een vakschool moet daar verandering in brengen.

Als gevolg van de oorlog functioneert het openbare onderwijs in Noord-Sri Lanka niet goed. Het ontbreekt aan zowel gebouwen als lesmateriaal en docenten. Jongeren missen daardoor scholing en nemen daarom vaak een slecht betaalde baan aan.

Van verslaving naar scholing

Bovendien hebben zij jarenlang in kampen doorgebracht en zijn verslaafd geraakt aan alcohol en drugs. Als zij een praktische opleiding kunnen volgen, krijgen ze de mogelijkheid om zich te focussen op een goede, gezonde toekomst. 

Project in het kort

Opleiding vergroot toekomstkansen en perspectief

Stichting Havonos en de lokale organisatie Fathers van Oblates of Mary Immaculate hebben de handen ineen geslagen om deze vakschool mogelijk te maken, in de plaats Navalady. Een opleiding met motor- , elektro- en lastechniek, naaien en handwerk. Minstens zo belangrijke onderdelen zijn motivatietrainingen. De jongeren zullen intensief worden begeleid om hun leven weer kleur te geven en vertrouwen te krijgen. Sieni Schouten: “Wij hopen dat zij zo weer een perspectief krijgen.”

Wil jij deze jongeren helpen hun leven weer op te bouwen? Doe een gift voor dit waardevolle project en help hen de oorlog steeds verder achter zich laten.