Voedselzekerheid voor 3.000 mensen

Voedselzekerheid voor mensen in Burkina Faso

In het dorp Gaongho leeft de bevolking van eigen landbouw, maar hun oogsten mislukken heel vaak door de extreme droogte. Als het er drie maanden per jaar regent, is het veel. Dit is een groot probleem, want de landbouw is hun enige inkomstenbron. Voor hun eigen eten én voor de verkoop.

Altijd genoeg water

De samenwerkende partners Stichting Zeewolde Werelddorp en het lokale ADDG hebben een oplossing bedacht: een watersysteem. Piet Stam van deze stichting is daar nauw bij betrokken en heeft samen met ADDG een goede oplossing bedacht: “We willen graag 25 groentetuinen van water voorzien via druppelirrigatie. Alleen dan kunnen zij het gehele jaar oogsten. Regen of geen regen, er zal dan altijd genoeg water zijn voor het verbouwen van hun groenten en vruchten.” Dat is essentieel voor voedselzekerheid van de mensen.

Project in het kort

Zelfvoorzienend

Als er continu geoogst kan worden, betekent dat een ingrijpende verandering in de levens van de bewoners van dit dorp. Dat is waar Piet het voor doet. “Het levert hen minimaal één maaltijd per dag op – iets dat momenteel niet vanzelfsprekend is – en de vrouwen kunnen een deel van de producten dan gaan verkopen op de lokale markt. Zo wordt de armoedecirkel doorbroken.”

Helpt u mee voldoende geld bij elkaar te brengen? Doneer vandaag nog voor een stabiel watersysteem voor deze gemeenschap!

Dit project is in uitvoering

Home