Voetbrug brengt zorg en onderwijs dichterbij

Als bewoners van het dorp Shashe Village in Zimbabwe naar de dokter willen, moeten ze eerst 5 uur lopen om bij een medische post te komen. Er is een brug die mensen sneller bij de bewoonde wereld brengt, maar deze wordt door extreme regenval steeds verwoest. De lokale bevolking en de Nederlandse stichting Ten Foundation willen hier iets aan doen, samen met Wilde Ganzen.

Voetbrug 2

Doordat de voetbrug over de Shasshe rivier door hevige regenval weggeslagen is, wordt de toegang tot de diensten van het Driafontein Mission Centre ernstig bemoeilijkt. Een centrum dat onmisbaar is voor de plaatselijke bevolking.

Versteviging voetbrug

Het Driafontein centrum biedt gezondheidszorg en onderwijs aan zo’n 3.500 bewoners uit 14 dorpen. Dat de loopbrug kapot is, kan met name voor zieken en zwangere vrouwen, die dringend hulp nodig hebben, ernstige gevolgen hebben. Daarom wil men een nieuwe, verstevigde, voetbrug bouwen over de Shasse rivier zodat gezondheidszorg en onderwijs goed en snel bereikbaar zijn.

Project in het kort

Lokale gemeenschap

Belangrijk bij de bouw van de nieuwe brug is dat deze ook goed onderhouden wordt. Het Driafontein Centrum zal in samenwerking met de lokale gemeenschap zorg dragen voor het onderhoud van de voetbrug, en de bewoners trainen in het onderhouden hiervan. Ook komt bij de brug een geldbus te staan, waar de gebruikers van de voetbrug een bijdrage in kunnen doen voor het onderhoud.

Robi Valkhoff: “Nederlanders zijn van oorsprong bruggenbouwers – complexe grote constructies zijn ons niet vreemd. Wat een contrast is deze simpele voetbrug, die gebruikt kan worden door vele Zimbabwanen om snel en veilig het ziekenhuis te bereiken. (Zwangere) vrouwen, kinderen en ouderen maken er straks dagelijks gebruik van.”

Help je ook mee om onderwijs en zorg weer dichterbij te brengen? Elke gift is welkom, de inwoners hopen op uw steun!

fotobrug

Dit project is in uitvoering