Opkomen voor de arme mensen van Malawi. Dat is wat stichting Vrienden voor Afrika wil doen. Al jaren zijn ze in Malawi actief met verschillende projecten. Ditmaal vragen we samen uw hulp bij de aanleg van 15 waterpompen.

Malawi is een arm land. Al jaren staat het bijna onderaan op de Human Development Index van de Verenigde Naties. De economische situatie is er moeilijk en de overheid is niet in staat goede basisvoorzieningen voor de bevolking te realiseren.

Eerder succesvol

Al ruim vijftien jaar is de stichting Vrienden voor Afrika in Malawi betrokken bij verschillende projecten. Zo is er meegeholpen aan de bouw van een ziekenhuis en zijn er waterpompen aangelegd. Wilde Ganzen is al eerder met succes bij deze projecten betrokken geweest.

Project in het kort

Veilig drinkwater

Ditmaal willen we graag samen met u en de stichting CCAP uit Malawi 15 waterpompen aanleggen in dorpen in de regio Mangochi, in het zuiden van Malawi. Hiermee krijgt de lokale bevolking toegang tot veilig drinkwater en hoeven de vrouwen en meisjes niet meer urenlang te lopen met liters water. Door de pompen hoeft er geen water meer uit open bronnen worden gehaald, waarmee ziektes als cholera voorkomen kunnen worden.

De aanleg van de waterpompen wordt gedaan door lokale aannemers en werkkrachten. In elke dorp krijgen de bewoners uitleg over het beheer en onderhoud van de pompen. Maandelijks gaan de gebruikers een klein bedrag meebetalen voor dit onderhoud.

Met 15 waterpompen krijgen 7560 mensen direct toegang tot schoon drinkwater. Ziektes krijgen hierdoor minder kans zich te verspreiden en vrouwen hoeven geen lange afstanden meer af te leggen om water op te halen. Steun dit project. Elke bijdrage is welkom!