Wens: nieuw schoolgebouw, nieuw toekomstperspectief

Een land zonder scholen, zonder leraren en zonder lesmateriaal. Moeilijk in te beelden? Tot op de dag van vandaag werkt Cambodja keihard om het onderwijs weer op te bouwen sinds het Pol Pot bewind. Stichting De Brug helpt daar bij en wil in dit project een basisschool mogelijk maken in Omalu.

In de gemeente Omalu wonen ongeveer 1.385 mensen, onder wie 299 kinderen. Het is een afgelegen, arm gebied met weinig werkgelegenheid.2015-230 School in O Mlu (2)

Modder in de klas
Er is wel een basisschool, maar het houten gebouw is oud en vervallen. Het golfplaten dak zit vol gaten en er is ook geen vloer, dus het is modderig in de klas. Niet bepaald een goede leeromgeving. En er passen maar 127 kinderen in, de rest van de kinderen uit de regio zit thuis.

Project in het kort


Verdere opbouw onderwijs
De gemeenschap heeft geld ingezameld voor een nieuw schoolgebouw. Maar dat is onvoldoende voor de gewenste zes lokalen en een toiletgebouw. Ook is er nog geld nodig voor stoelen, tafels en lesmateriaal. Beja Weitkamp-Lennip van Stichting De Brug: “Wij willen dit graag samen met onze Cambodjaanse partnerorganisatie Spie-en bij elkaar brengen.” Wilde Ganzen steunt dit initiatief. Want een nieuwe school betekent niet alleen onderwijs voor 299 kinderen, maar draagt ook bij aan het verder opbouwen van het onderwijs in het land.

Help jij mee om deze kinderen een betere toekomst te bieden dan hun ouders destijds hadden? Met een klein bedrag draag je daar al aan bij en geef je hen een eerlijke kans op onderwijs. Een typisch klein project met een groot verschil.

Hier kun je beeld zien van het huidige schoolgebouw:

Dit project is in uitvoering

Home