In de plattelandsdorpen rondom Madurai, Zuid-India, gaan veel meisjes helaas niet naar school omdat ze hun ouders moeten helpen het gezinsinkomen aan te vullen. Daar wil dit project verandering in brengen en een wens tot vervulling laten komen.

Voor meisjes in Maduri ligt uitbuiting op de loer en ze worden vaak voortijdig van school gehaald om te werken. Velen worden op hun vijftiende al uitgehuwelijkt, zodat de ouders niet langer in hun levensonderhoud hoeven te voorzien.

Project in het kort

Rolmodellen

De lokale organisatie Vocational Training & Rehabilitation Centre (VTRC) en Stichting Sari willen daarom een verpleegstersopleiding starten. Wanneer deze meisjes straks afgestudeerd zijn als verpleegster, leren zij zich zelfstandig te bewegen in de maatschappij en worden financieel onafhankelijk. Ze zullen een rolmodel vormen voor anderen en de hele familie profiteert daarvan. Zo kan de armoedecirkel langzaam worden doorbroken. “Ik geloof dat onderwijs de weg is naar verbetering”, zegt Gerard Helmink, van Stichting Sari.

Duurzaamheid voorop

Het plan is om een auditorium te bouwen voor theorielessen, en een praktijklokaal. Het eerste jaar is er plek voor 50 meisjes. VTRC zal dan voor de lopende kosten zorgen, de overheid heeft al een overheidscertificaat toegezegd en ziekenhuizen in de buurt hebben al stageplekken aangeboden. Dat biedt kansen op een baan! VTRC is ook in onderhandeling met deze ziekenhuizen over beurzen voor de studentes.

Geef jij deze meisjes een goede toekomst als verpleegster? Jouw donatie betekent veel voor hen!