Stel dat je samen met een andere patiënt één bed moet delen in het ziekenhuis. En dat je ook nog eens smeergeld moet betalen om behandeld te worden. In India is dit vaker regel dan uitzondering. In Tiruverkadu komt straks met uw hulp een goede verpleegafdeling speciaal voor vrouwen.

De Indiase stichting Sri Gayathri Medical Mission and Research Foundation bouwt op dit moment een ziekenhuis in Tiruverkadu, een kleine voorstad van de miljoenenstad Chennai (Madras). In deze stad leven veel mensen onder het bestaansminimum. De overheid verstrekt weliswaar gratis zorg, maar de kwaliteit van deze zorg is laag. De hygiënische omstandigheden zijn vaak slecht, privacy is een ongekende luxe en patiënten worden soms ronduit bruut behandeld. De inwoners van Tiruverkadu hebben dan ook grote behoefte aan een kleinschalig ziekenhuis waar vooral aandacht is voor de zorg voor moeder en kind.

Dit nieuwe ziekenhuis krijgt straks 50 bedden en diverse afdelingen. De Indiase organisatie probeert met hulp van sponsoren de bouw rond te krijgen. Samen met de Nederlandse partner Stichting Helpende Handen India, afdeling Amersfoort, helpen wij bij de financiering van de verpleegafdeling voor vrouwen.

Project in het kort

Er komen op deze afdeling twaalf bedden, waar vrouwen enkele dagen kunnen verblijven voor observatie of een behandeling. Deze vrouwen behoren tot de laagste klassen van de samenleving. Zij hebben straks eindelijk toegang tot goede medische zorg. Zelf moeten ze een kleine bijdrage betalen voor deze zorg. Het overgrote deel van de kosten wordt gedekt door donaties uit het brede netwerk van de Indiase stichting.

Iedereen heeft recht op betaalbare en goede zorg. Help daarom mee jaarlijks de gezondheid van 1440 vrouwen te verbeteren! Je bijdrage is van harte welkom.