Sally vluchtte in 2004 uit Kameroen naar Nederland. Hier kreeg ze een tweeling: Shawn en Casey. De jongens zijn nu twaalf jaar. Casey is geboren met een open ruggetje en is ernstig gehandicapt. Het is een vrolijke, lieve jongen met een gelukkig leven, ondanks zijn handicap.

Sally komt in actie voor haar geboortedorp in Kameroen

De geboorte van Casey inspireerde Sally om in actie te komen voor kinderen met een handicap in Kameroen. Want, zegt zij: “Als je in Kameroen wordt geboren met een handicap ben je niks waard. Er wordt niet naar je omgekeken, zelfs je ouders schamen zich voor je.” Daarom opende ze een centrum in Kameroen, waar inmiddels 50 kinderen met een handicap worden opgevangen. Een geweldig resultaat!

Maar Sally wil méér doen en heeft de wens om de huidige kleine kliniek in haar geboortedorp Ikiliwindi tot een volwaardig moederen kindcentrum te maken. Doel: levens redden van moeders en kinderen. Én handicaps bij kinderen door bijvoorbeeld zuurstofgebrek voorkomen.

Wat is Sally Abot een bijzondere vrouw!

Haar zoon Casey inspireert Sally

Het moeder- en kindcentrum zal het verschil maken voor duizenden vrouwen in twaalf omliggende dorpen. Vrouwen krijgen er tijdens hun zwangerschap, bevalling en daarna, goede zorg en voorlichting over gezondheid en hygiëne.

Om het moeder- en kindcentrum te realiseren is een bedrag nodig van 134.156,53 euro. Een flink bedrag, maar samen kunnen we er voor zorgen dat Sally haar droom werkelijkheid wordt; hoe mooi zou dat zijn?

Helpt u ook mee? Alvast heel hartelijk dank, ook namens Sally!