De bewoners van het dorp Maramu in Kenia lopen elke dag vijftien kilometer met jerrycans op hun hoofd om water te halen bij de dichtstbijzijnde waterput. De medische kliniek in het dorp zit ook zonder water, waardoor het er verre van hygiënisch is.

De medische kliniek van Matsangoni heeft zes bedden, waar mensen ter observatie kunnen worden opgenomen. Ook is er een kraamkliniek waar vrouwen kunnen bevallen van hun baby. Helaas zijn er geen toiletten of douches, er is zelfs helemaal geen stromend water beschikbaar.

Hetzelfde gemak ook voor de buren

Ook de 10.000 bewoners van Maramu hebben allemaal geen toegang tot schoon drinkwater. Behalve één persoon: Philip Kahindi Kadenge heeft zes jaar gespaard om bij zijn eigen huis een waterput en een watertank aan te kunnen leggen. Hij gunt zijn buren ook dit gemak. Dan hoeven ze niet meer kilometers te lopen en het zou de hygiëne ook een stuk verbeteren.

Philip heeft de Foundation Pamoja Kenia opgericht en werkt samen met de Nederlandse stichting Pamoja Kenia. Zij willen het hele dorp schoon water geven door een grote waterput te graven en een waterpomp aan te leggen. Ook worden er sanitaire voorzieningen gebouwd.

Project in het kort

Iedereen spaart mee

De inwoners van Maramu zijn arm. Het gebied waar ze wonen is droog en ze zijn er grotendeels afhankelijk van de landbouw. De werkeloosheid is er hoog. Toch sparen ze allemaal een paar euro per maand om mee te betalen aan de bouw van de waterput. Ook gaan ze straks een klein bedrag betalen voor het gebruik van het water. Daarmee kunnen de put en de pomp onderhouden worden.

Schoon drinkwater en een toilet willen we toch allemaal? Help de bewoners van Maramu om dit ook te krijgen.